…Az élmény mindenkié…

SnowSkates-en „szállni” élvezet!

2015-02-10

A téli sportok szerelmeseinek mindig megvan a maga kedvenc eszköze: sí, snowboard, szánkó, bob korcsolya, de érdemes esélyt adni más, kevésbé elterjedt, mégis fantasztikus élményt nyújtó sporteszköznek.

Személy szerint a múltban nem sokat tudtam hódolni a téli sportoknak, tekintettel arra, hogy körülbelül 7-8 éve nem volt a lábamon síléc. Sokkal otthonosabban érzem magam a szárazföldön illetve a vízparton.

Múlt héten azonban lehetőségem volt egy viszonylag ismeretlen eszközt kipróbálni a sípályák világában. Ez nem más volt, mint a svájci eredetű Sled Dogs hókorcsolya, amit néhány éve próbálkoznak újra elterjeszteni a már norvég tulajdonosok.

sleddogs01

Forrás: SledDogs facebook oldal

Első látásra olyan volt, mintha a sí és korcsolya szerelemgyermekéhez lenne szerencsém. Érzésre olyan, mintha egy sícipőt viselne az ember, de a lécek hiánya miatt teljesen szabad mozgást biztosít. Akit a tempó vonz, annak akár a 100 km/h feletti sebesség is elérhető. „Idegenvezetőnk” a Sled Dogs magyar nagykövete, Karsai Laci szerint, aki egyszer kipróbálja, nem akarja többet letenni. Másfél órányi gyakorlás után teljesen egyetértettem ezzel az állítással.

Na de mik is voltak a tapasztalataim: Elég hamar rá lehet érezni az eszköz használatára. Felvonóból egyszer sem estem ki, nem úgy, mint 7 éve. Első lefele utamon még több időt töltöttem a hóban, mint talpon, de harmadik lesiklásra már csak két esés erejéig áztattam tovább a nadrágomat. Száguldozás közben egyszer sem volt olyan félelem bennem, mint anno síelés közben, hogy esetleg megsérül a térdem, mert nincs olyan része a korinak, ami leragadhatna és meghúzhatna.

Hozzáértők is gyakran emelik ki ezt a tulajdonságát a snowskates-nek, hogy rövidsége miatt fordulékony, nehéz vele hanyatt vagy orra esni.

Hazatértem után megnéztem a sleddogs.com-on található videókat. Ezek után nem volt kérdés, hogy hihetetlen kunsztokat lehet bemutatni a hókorcsolyával, amik az eltántoríthatatlan sí és snowboard fanoknak is okozhatna jó néhány átgyakorolt órát.

Ha szeretnél megismerkedni a SledDogs-al az alábbi oldalon megteheted: SledDogs.com

#hókorcsolya#selddogs#sí#snowboard#snowskates#téli sport#télisport

Previous Post

Next Post